divendres, 3 de febrer del 2017

TOP TEN del Noticiari Català. 03/02/2017

Arrimadas reclama ocupar el lloc de la Generalitat a Madrid. Rajoy l'envia a la bugaderia del Congrés.

Merkel insta Erdogan a respectar les llibertats. El president turc es mostra indignat per aquesta falta de confiança de la cancillera alemanya sobre les llibertats a Turquia, i prohibeix a la prensa turca publicar aquesta noticia.

El conseller delegat de Gas Natural demana una normativa clara per combatre la pobresa energètica. Proposa que el govern declari que a partir d’ara tot l’any és estiu, així ningú podrà dir que necesita calefacció i no la pot pagar.

Catalunya necessita 16.000 empreses més per reduir l’atur al 7%. El Mundo, la Razón i l’ABC ja han dit que es traslladaran a Catalunya per ajudar-nos.

Homs demana que Rajoy i Catalá declarin al Suprem. Els dirigents populars responen  que això es fa quan un es mor, i encara no els hi arribat el moment.

François Fillon, contra les cordes. L’escàndol dels sous ficticis de la seva dona dinamita la campanya del candidat de la dreta a les presidencials franceses. Ja s’està plantejant presentar-se a les eleccions espanyoles, que escàndols com aquest no afecten en res els resultats electorals.

Trump va penjar el telèfon al primer ministre australià per una discussió. Es va enfadar quan el primer ministre australià no li va voler vendre uns quants milers d’aborígens per construir el mur.

L’oposició al Congrés imposa la renda mínima de 426 euros al mes pels aturats de llarga durada, amb els vots en contra del PP i Ciudadanos. Aquests troben desproporcionat que es cobri més sense fer res que no pas treballant en segons quins llocs.

L’Assemblea de França vota a favor de llengües com el català. Promet fer un museu dedicat a elles.

Barselona destinará 132 millons de euros ha cultura, el sinc par sen del prasupos munisipal.